يک کامنت جالب از يکی از خوانندگان باعث شد اندکی به نکتهای بيانديشم. آيا کاريکاتور روحانيون معادل اهانت به پيامبر است؟
خرداد ۱۳۷۱، خیابان نوبخت، مجله گلآقا:کیومرث صابری وارد آتلیه میشود و چند تا عکس از محمد خاتمی به من میدهد. میگوید کاریکاتورش را برایم تا فردا آماده کن. دو سه تا طرح می زنم ولی خوب در نمیآید. روز بعد میگویم که نتوانسته ام.
مرداد ۱۳۷۱، دانشگاه تهران:یکی از طلاب مدرسه عکمیه شاه آبادی یک بولتن داخلی همراه با عکسهایی از آیتالله یزدی و دیگران به من میدهد تا کاریکاتورشان را بکشم. میگوید داخلی است و آیتالله یزدی تایید کرده. زیر بار نمیروم.
مرداد ۱۳۷۶، ریاست جمهوری، دفتر محسن هاشمی:محسن هاشمی پیشنهاد میکند پدرش را به صورت کاریکاتور بکشم. میگویم میترسم! شرط میگذارم که رو در رو این کار را بکنم!
مرداد ۱۳۷۶، هفتهنامه مهر:حجتالاسلام زم از من میخواهد کاريکاتور هاشمی را برای مراسم تقدير "عصرانهای با هاشمی" حاضر کنم. حدود يک ساعت با من بحث میکنند، تا مجاب شوم. زم میگوید که به عنوان نماینده رهبری در امور هنری، و کسی که میتواند مشورت دهد، معتقد است که کاریکاتور روحانیت اهانت محسوب نمیشود. همه طراحیهايم را دور میاندازم تا نسخهای به دست کسی نيافتد، و همان تک نسخه را به حاجی میرسانم.
دیماه ۱۳۷۸، روزنامه [...]:[اسم محفوظ]: نیکآهنگ، کاریکاتور ... را بکش. طرف مرجع تقلید هم نیست، پس مشکلی نداریم.چون گلآقا کاریکاتور روحانیون را چاپ کرده و مورد تایید رهبر هست، ما هم باید این کار بکنیم. ظاهرا کاریکاتوریست کیهان هم کاریکاتوری از آیتالله منتظری در جایی کشیده بوده(خودم ندیدم، ولی همان ماجرا به هیات نظارت هم کشیده شد).
آبان ۱۳۷۹، جلسه غیر رسمی سین جیم!:...این جلسه بعد از ۲ ساعت تمام میشود. راضی میشوند که من کاریکاتور روحانیون را نکشیدهام.
اسفند ۱۳۸۰، روزنامه حيات نو:حجتالاسلام سيد هادی خامنهای از من میخواهد کاريکاتور روحانيون را بکشم؛ می گويم فضا آماده نيست! اين گفتگو چيزی در حدود ۴۵ دقيقه به طول میانجامد. من هم راضی نشدم و تا حدی او را مجاب کردم ...
...
بعدها برای روزآنلاین هم کاریکاتور هاشمی رفسنجانی را کشیدم، و هم کاریکاتور خاتمی را. تا دیروز که کاریکاتور آیتالله جنتی را نکشیده بودم، کسی کشیدن کاریکاتور روحانیون را با کاريکاتورهای دانمارکی موهن مقایسه نکرده بود.
با دوست محترم کامنت گذار کماکان در حال گفتگو هستم، و به طور خلاصه ایشان میفرماید که چون عمامه و عبا لباس پیامبر است، نمیتوان با آن به صورت کاریکاتوری برخورد کرد، ولی اگر با عکس شوخی کنم، اهانت محسوب نمیشود.
ادامه دارد